a fost adaugat in cosul de cuparaturi

0 Cosul meu

LIVRARE GRATUITA peste 249 lei

De la povestea strumfilor lui Pierre Culliford, la strumfmall.ro

De la povestea strumfilor lui Pierre Culliford, la strumfmall.ro

Imaginati-va 3 mere asezate unul peste altul. Cati centimetri sa aiba? 30-45, depinde de inaltimea pe care o are fiecare mar in parte. Inaltimea unui strumf!

Bine, dar ce este un strumf?

La intrebarea aceasta veti gasi raspunsul vizionand benzile desenate create de  belgianul Pierre Culliford - un grafician foarte drag multora prin creatiile sale, caruia nepotul sau ii spunea Peyo pentru ca nu ii putea pronunta corect numele.

In viziunea lui Pierre, strumfii sunt niste creaturi albastre pe care cei care ii urmareau serialul „Johan et Pirlouit“ publicat in „Journal de Spirou“, le-au putut vedea pentru prima data in numarul din 23 octombrie 1958. Ideea cu strumfii se leaga de un pranz  cu Andre Franquin, in timpul caruia Pierre Culliford a intins mana sa ia sarea, rugandu-l pe Franquin sa ii dea „strumfff!“ in timp ce stranuta. Franquin i-a raspuns in aceeasi nota amuzanta: „Iata, ti-o strumfez!“.

Veti intreba, probabil, de ce Pierre Culliford a ales culoarea albastru pentru strumfi. De fapt, nu a fost ideea graficianului, ci a sotiei sale care a considerat ca albastru se potriveste foarte bine cu decorul natural. Prin aceasta culoare s-au evitat interpretarile rasiste - daca ar fi fost rosii, s-ar fi putut interpreta ca sunt indigeni americani, galbeni - asiatici, negri – africani, albi - europeni. Bine, dar verzi? S-ar fi confundat cu iarba 😊.

In timp, serialele lui Culliford au inceput sa abunde de strumfi. Mai mult,  Dupuis (studiouri de animatie belgiene) ii pun in prim plan in 9 noua episoade de animatie, pentru ca in 1981, Hanna-Barbera sa lanseze primul episod cu strumfi – au urmat 425 de episoade de care s-au bucurat copii din intreaga lume.

Strumfii au si un limbaj propriu in care abunda cuvinte care le contin numele „strumf” sau  „smurf”, in engleza. Un astfel de limbaj nu se putea numi mai potrivit decat „strumfeaza”. Traiesc in padure, in casute in forma de ciuperca si mananca  „smurfberries”.

Animatiile care au sedus generatii intregi au in comun cifra 101. Daca cei 101 dalmatieni erau albi cu pete negre, cei 101 strumfi albastri poarta caciulite si pantalonasi albi, haine bebelusi, am putea spune 😊.

Asemenea unui grup de copii, strumfii au calitati si defecte, insa se simt bine impreuna.

Strumfii pot fi un exemplu de urmat intr-o colectivitate mai mare de copii. Precum strumfii, copiii pot fi diferiti - peltici, cu ochelari, lenesi, visatori s.a.m.d. Desi se cearta frecvent, impreuna formeaza o comunitate.

In fiecare grup de copii exista un Mare Strumf, liderul, un altul mereu somnoros (Lazy Smurf), unul foarte indemanatic (Handy Smurf), pus mereu pe reparatii, copilul mintos  (Brainy Smurf) expert in toate, copilul neindemanatic, copilul caruia ii place sa croiasca haine, copilul caruia ii place rolul de fermier, un copil caruia ii place mult muzica, un copil caruia ii place sa picteze, un copil care iubeste sportul, copilul cochet,  copilul caruia ii place sa glumeasca tot timpul, copilul poet, copilul moraconos in permanenta, copilul lacom, copilul caruia ii place sa gateasca.

Strumfmall se adreseaza tuturor copiilor

In oferta magazinului online  exista pijamale superbe, numai bune pentru un copil caruia ii place sa doarma mai mereu. Copilului indemanatic ii este foarte potrivit un joc magnetic 3 D cu 66 de piese. Copilul mintos va fi incantat sa primeasca un joc constructie magnetic educativ cu 46 de piese. Copilul indragostit de sfera fashion va putea sa-si practice pasiunea pe papusa printesa la petrecere, pregatindu-i cele mai diverse haine. Fermierul va putea sa isi creeze o ferma de animale, de plus, ce-i drept.

Nu exista copil care sa nu se regaseasca in oferta magazinului online, un motiv in plus care sustine ca strumfii sunt iubiti in orice forma s-ar gasi!

 

 

 

 

Instagram

Ce inseamna?

Aceasta este modalitatea ce mai usoara pentru a te abona la oferte, promotii si stiri distribuite de catre noi - sau pentru a te scoate din lista noastra daca nu doresti sa le primesti.

Folosim cookies pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta. Esti de acord cu utilizarea acestora?

DA NU

...in conformitate cu Politica de Securitate

Te rugam sa raspunzi la aceasta intrebare...

Ramai conectat

Putem trimite oferte, promotii si stiri pe adresa ta de email?

DA Nu

Never Miss Out

Inscrieti-va si ramaneti conectat pentru a afla despre noile noastre produse, oferte speciale, promotii, evenimente si vanzari.

Oferte secrete si promotii exclusive care sunt disponibile numai abonatilor!